Alle categorieën

industry News

Je bent hier : Home > Nieuws > industry News

Hoe een industrieel interieurontwerp te bereiken

Tijd: 2022-10-19 Hits: 8

1

De industriële interieurstijl is een populaire keuze voor mensen op creatief gebied. Deze ontwerpstijl grijpt terug naar een tijd waarin producten met de hand en met zorg werden gemaakt. Het eindproduct was iets om te bewonderen en te koesteren. Dit gevoel wordt weerspiegeld in de manier waarop industriële interieurontwerpers hun werk benaderen.


Of u nu een meer stedelijk randje aan uw huis wilt toevoegen of gewoon een meer industrieel gevoel in uw kantoorruimte wilt creëren, er zijn een paar belangrijke ontwerpelementen die u moet opnemen. Van zichtbare bakstenen muren tot zichtbare plafonds en metalen details, hier leest u hoe u een industrieel interieurontwerp kunt creëren.


1. Zichtbare bakstenen muren
Een van de meest populaire kenmerken in een interieur in industriële stijl zijn bakstenen muren. Dit kan worden bereikt door bestaande gipsplaat te verwijderen om de onderliggende steen te onthullen of door faux-steenpanelen toe te voegen. Als je voor een meer authentieke look gaat, kies dan voor het echte werk. Anders kunnen faux-panelen dezelfde visuele esthetiek bieden. Hoe dan ook, bakstenen muren zijn een geweldige manier om textuur en karakter toe te voegen aan elke ruimte.

2

2. Zichtbare plafonds
Een ander populair element in industriële ruimtes zijn zichtbare plafonds. Dit kan worden bereikt door verlaagde plafonds te verwijderen of door eenvoudig balken en leidingwerk bloot te laten. Dit zorgt voor een meer open en luchtig gevoel in de ruimte en helpt ook om de hoogte van de kamer te benadrukken. Zichtbare plafonds zijn ook geweldig om lelijke bedrading en sanitair te verbergen die anders zichtbaar zouden zijn.

3 

3. Metalen details
Een andere manier om elke ruimte een industrieel gevoel te geven, is door metalen details op te nemen. Dit kan worden gedaan door het gebruik van metalen lampen, sanitair, meubels en zelfs kunst aan de muur. Roestvrij staal is een populaire keuze voor deze stijl omdat het een moderne uitstraling heeft. Andere metalen zoals koper en messing kunnen echter ook worden gebruikt om een ​​industriële esthetiek te creëren. Zorg er wel voor dat u niet overboord gaat met metalen, want te veel kan er rommelig en druk uitzien.

4

4. Betonnen vloeren
Betonnen vloeren zijn een ander veelvoorkomend element in industriële ruimtes dankzij hun duurzame en onderhoudsvriendelijke karakter. Ze zijn ook overal verkrijgbaar, waardoor ze een meer budgetvriendelijke optie zijn dan andere vloerkeuzes zoals hardhout of tegels. Om betonnen vloeren een meer afgewerkte uitstraling te geven, kunnen ze in verschillende kleuren worden gekleurd of geverfd. Dit is ook een geweldige manier om wat persoonlijkheid aan de ruimte toe te voegen zonder overboord te gaan met decoreren.

5

5. Eenvoudig meubilair
Als het gaat om het inrichten van een industriële ruimte, is minder zeker meer. Blijf bij eenvoudige meubels met strakke lijnen en vermijd alles dat te kieskeurig of sierlijk is. Dit zal helpen om de ruimte open en luchtig te houden en toch alle noodzakelijke functies van een goed ontworpen kamer te bieden. Kies meubelstukken gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout of leer, omdat ze een aanvulling vormen op de andere grondstoffen die in de ruimte worden gebruikt, zoals beton en metaal. En vergeet de opslag niet! Het toevoegen van opbergmogelijkheden zoals planken of kasten zal helpen om de ruimte georganiseerd en overzichtelijk te houden.

6